A személyi kölcsön igénylése sokak fejében még mindig nehezen hozzáférhető, utánajárást és bonyolult papírmunkát feltételező hosszadalmas procedúraként él. Pedig a bankok többsége rugalmasan alkalmazkodott a változó piaci igényekhez, így a személyi kölcsön átfutási idő mára jócskán lerövidült.

Egy szimpla kölcsönigénylő lap kitöltésével, a bankszámlakivonataid és a munkáltatód által aláírt igazolás becsatolásával azonnal megkezdheted a kölcsön igénylését. Néhány banknál már elektronikus formában is elindíthatod a kérelmet, elegendő a pozitív előbírálat után személyesen bemenned.

Lerövidítheti a folyamatot, ha ugyanannál a banknál nyújtod be a hiteligényedet, ahol egyébként is vezeted a bankszámládat. Ilyenkor a pénzintézet sokkal gyorsabban és hatékonyabban tudja felmérni a fizetési szokásaidat, és az esetleges törlesztési kockázatokat.

Természetesen bármelyik másik banknál is kezdeményezhetsz kölcsön igénylést. Néha még az is előfordul, hogy egy másik bank rugalmasabb feltételeket kínál a saját számlavezető bankodénál. Sokszor vonzó lehet az akciós kamatok ígérete, érdemes azonban a teljes futamidő viszonylatában összehasonlítanod az ajánlatokat.

Ha pénzszűkében vagy és gyorsan szeretnéd megoldani a helyzetet, akkor fontos szempont, hogy a személyi kölcsön átfutási ideje a lehető legrövidebb legyen. Nálunk akár 1-2 órán belül, vagy másnapra a bankszámládon lehet a kért kölcsönösszeg.

Még vonzóbbá teheti a személyi kölcsönt, hogy szinte a legegyszerűbb az igénylése, hiszen sem adóstársra, sem fedezet bevonására nincs szükséged.